Ειδοποίηση Απορρήτου ICAP

ENHMEΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ICAP A.E. (ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

 

H ICAP Α.Ε, που εδρεύει στην Καλλιθέα Αττικής, οδός Ελευθερίου Βενιζέλου αρ. 2, ΤΚ 176 76, ΑΦΜ: 996952940, Δ.Ο.Υ.: ΦΑΕ Πειραιά, ως Υπεύθυνη Επεξεργασίας σας ενημερώνει μέσω της SAKOS Α.Ε. ότι επεξεργάζεται και τηρεί αρχείο («ΙCAP Database») με  εμπορικές και οικονομικές πληροφορίες,  οι οποίες αφορούν τη συναλλακτική συμπεριφορά σας και την πιστοληπτική  σας ικανότητα ως συναλλασσόμενων  (Κατηγορίες Δεδομένων).

Τα δεδομένα αυτά έχουν συλλεγεί ή πρόκειται να συλλεγούν από νόμιμες πηγές, όπως από δικαστήρια, υποθηκοφυλακεία, Γ.Ε.Μ.Η (Πηγές Συλλογής Δεδομένων).

Σκοπός Επεξεργασίας: Η διαπίστωση της πιστοληπτικής ικανότητας των συναλλασσόμενων από τους επιχειρηματίες, στα πλαίσια της νόμιμης επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, μέσω της πρόσβασής τους σε ορθές και επίκαιρες πληροφορίες που εξασφαλίζουν την εμπορική πίστη, την αξιοπιστία  και την ασφάλεια  των συναλλαγών.

Νομική Βάση Επεξεργασίας:  Η ικανοποίηση του εννόμου συμφέροντος που επιδιώκει η ίδια η ICAP, ως Οργανισμός Αξιολόγησης Πιστοληπτικής Ικανότητας και οι αποδέκτες των δεδομένων (επιχειρηματίες). Το έννομο συμφέρον συνίσταται στην άσκηση του δικαιώματος οικονομικής ελευθερίας με βάση πληροφορίες που εξασφαλίζουν την εμπορική πίστη, την αξιοπιστία  και την ασφάλεια  των συναλλαγών.

Κατάρτιση Προφίλ: Τις πληροφορίες που συλλέγουμε, τις χρησιμοποιούμε προς το σκοπό παραγωγής βαθμολογιών και αξιολογήσεων, όπως ενδεικτικά η βαθμολογία αναφορικά με την συνέπεια πληρωμών και με το ύψος της μέγιστης παρεχόμενης πίστωσης. Μπορούμε επίσης να πραγματοποιήσουμε προσαρμοσμένα προφίλ για τους πελάτες μας. Δεν λαμβάνουμε αποφάσεις για έναν οργανισμό – ούτε διατηρούμε μαύρες λίστες και δεν ενθαρρύνουμε τους πελάτες μας να αποφασίσουν αν θα συναλλάσσονται με έναν οργανισμό.

Αποδέκτης των ως άνω αναφερόμενων δεδομένων της ΙCAP Database, θα είναι η SAKOS Α.Ε. με την οποία συναλλάσσεστε ή πρόκειται να συναλλαγείτε.

Χρόνος Τήρησης: Η επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, με νομική βάση την άσκηση έννομου συμφέροντος, διεξάγεται για όσο χρονικό διάστημα θεωρείται απαραίτητο για την επίτευξη του επιδιωκόμενου καταστατικού σκοπού της ICAP και μέχρι να λήξει η προθεσμία παραγραφής όλων των συναφών απαιτήσεων.

Τα Δικαιώματά σας: Μπορείτε να ασκήσετε, ανάλογα με την περίπτωση, τα δικαιώματά σας, που απορρέουν από τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679): α. Δικαίωμα ενημέρωσης (άρθρα13-14) β. Δικαίωμα πρόσβασης (άρθρο 15), γ. Δικαίωμα διόρθωσης (άρθρο 16), δ. Δικαίωμα διαγραφής (άρθρο 17), ε. Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας (άρθρο 18) στ. Δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων – άρθρο 20) και ζ. Δικαίωμα εναντίωσης (άρθρο 21).

Μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματα σας στην ΙCAP Α.Ε με την αποστολή σχετικής επιστολής στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων της ICAP στη διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου, αριθμός 2, Καλλιθέα, Τ.Κ. 17676, Αθήνα, ICAP Α.Ε., +302107200000 ή μέσω e -mail στο privacy@icap.gr. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το Αίτημα Πρόσβασης Υποκειμένου Δεδομένων στην ιστοσελίδα μας [Φόρμα SAR online].